Monique:

Super waardevol en dankbaar om een bijdrage te mogen leveren aan een aflevering van BusinessWise en onze ervaringen met zakendoen in hashtag#Vietnam te mogen delen.

Zaken doen met één been in Vietnam en één been in Europa geeft veel energie maar we hebben ook heel veel fouten gemaakt. (dat een incassobureau een knokploeg op ons afstuurde hadden we nooit verwacht…)

Niet alleen zijn de cultuurverschillen groot maar ook schrokken we van de leef- en werkomstandigheden aldaar.

Uiteindelijk hebben we onze weg gevonden (met o.a. amfori – Trade with Purpose)

Nu werken volgens ons principe: best of both worlds en werken onze collega’s in Vietnam en Nederland goed samen volgens dezelfde gedragscode. Dat is prachtig om te zien.

Zij zijn directer geworden en wij spiritueler.

Netherlands Enterprise Agency (RVO) | Partner in Sustainable Development #groeiovergrenzen Ministerie van Buitenlandse Zaken

Roelof Hemmen Anne-Marie Fokkens Jelle Maasbach nlgroeit 𝗠𝗮𝗿𝗸𝘁𝗹𝗶𝗻𝗸 Tim van der Meer Randstad Oscar van Mourik, PhD


Nieuwe producten, nieuw personeel, en andere bedrijfscultuur. Groeipijnen, bijvoorbeeld na het inlijven van een bedrijf, hoe daarmee om te gaan? En wat als het écht misgaat? Roelof Hemmen bespreekt het met experts in Studio BusinessWise.

Vorig jaar waren er 230 fusies en overnames onder bedrijven met 250 of meer personeelsleden.

Philips kwam er de afgelopen jaren achter hoe het inlijven van een ander bedrijf ook kan verlopen. Voor ruim 3,5 miljard euro werd het eigenaar van het Amerikaanse Respironics, een bedrijf dat beademingsapparaten maakt, onder meer voor patiënten die last hebben van slaapapneu. En miskleun: de teller van het slaapapneu-drama staat inmiddels op 5,2 miljard euro.

Zijn hier learnings uit te halen? In Studio BusinessWise richten we ons op belangrijke aspecten als personeel, maar ook de procedure, de organisatorische gang van zaken achter een bedrijfsovername.

Oscar van Mourik, gedragswetenschapper bij Randstad, legt haarfijn uit hoe je geschikt personeel aantrekt om de groei in goede banen te leiden. Studiogast Monique Ansink, eigenaar van Jumbo Cargo Products, vertelt uit eigen ervaring hoe zij dat aanpakt, en dat in een land als Vietnam.

Tim van der Meer van overnamespecialist Marktlink heeft adviezen om op een verantwoorde manier bedrijven over te nemen.

Bron: https://www.businesswise.nl/strategie/studio-businesswise-hoe-manage-je-groeipijnen~cfc5b1e