producent van veilige, gecertificeerde ladingzekering producten

spanbanden | snelbinders | afdek netten | Sleepkabels

Advies over over zaken doen in Vietnam? 

 

Landelijke inkoop tegen lage kosten

De inkoop van Vietnam wordt steeds aantrekkelijker als alternatief voor China, Indonesië en Thailand voor goedkope consumentenproducten, met name kleding en meubels en andere uitbestede diensten. Vietnam biedt een getalenteerde en bereidwillige beroepsbevolking en is een relatief politiek stabiele omgeving.

 

 

 Overzicht van het land: Vietnam

Vietnam, officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een land in Zuidoost-Azië. Met 96.160.163 inwoners behoort Vietnam tot de 15 volkrijkste landen ter wereld enhet tweede meest bevolkte land in Zuidoost-Azië. Het heeft een hoog alfabetiseringspercentage van volwassenen van 90,3 procent. Ook valt Vietnam onder het ASEAN regio.

 De belangrijke activiteiten vinden plaats rond Ho Chi Minh City. In deze regio worden meer dan 50% van alle export geproduceerd en woont 25% van de bevolking.

Waarom Vietnam sourcing?

De bbp-groei percentage van Vietnam voor 2019 wordt geschat op 6,4% wat zeer stabiel is. Het voordeel van Vietnam is dat de locatie als het centrum van Zuid Oost Azië wordt gezien. Dit is een zeer belangrijk voordeel voor bedrijven die positie op de markt willen versterken in deze regio. Vietnam is een de grote spelers als het gaat om textiel. Maar ook andere sectoren zoals hardware en food krijgen een belangrijker positie in Vietnam. 

Voordelen van kopen in Vietnam

Sourcing in Vietnam profiteert van een sterke werkethiek van de Vietnamezen en hun toewijding aan kwaliteit. Het personeelsbestand is zeer geletterd, bereid om te leren en te trainen ondanks een slechte opleiding. Ook is Vietnam beter in het beschermen van intellectueel eigendom zoals octrooien en handelsmerken dan sommige andere goedkope landen.

Wat kan Vietnam concurrerend bieden?

Vietnam is een zeer goede keuze voor allerlei soorten kleding, houten meubels en relatiegeschenken. Het heeft een groeiende industrie in elektronische onderdelen, componenten, assemblages en kunststoffen. 

Waar moet je op letten?

Zoals voor alle opkomende markten zijn er uitdagingen op het gebied van taal, cultuur en zakelijke normen. Voorbereiding en onderzoek staan ​​centraal. Het kan verstandig zijn om een ​​externe partij te gebruiken om advies te geven over plaatselijke douane, scheepvaart, overheidsvereisten en juridische kwesties. Jumbo Cargo Products is sinds 2011 actief op de Vietnamese markt en heeft door de jaren de benodigde ervaringen opgedaan. Deze ervaringen worden gedeeld in de workshops die wij vaak houden in Hoorn.

Meer info? neem contact met ons op.