Duurzaamheid

Innovaties ter verbetering van de verkeersveiligheid met “People & Planet” als voorwaarde

Jumbo Cargo Products werkt mee aan een betere planeet voor iedereen. De sustainable development goals zijn voor ons een hulpmiddel om juist ook met ons bedrijf en producten bij te dragen aan wereldvrede, welvaart en welzijn voor people & planet, voor vandaag en voor de toekomst! Zie voor meer informatie: https://sdgs.un.org/goals

Centraal staan de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDG’s).

Wij produceren veilige en gecertificeerde ladingzekering producten. Wij werken en innoveren met respect en aandacht voor mens en planeet. De mens (onze collega’s zowel in Nederland als Vietnam, onze klanten en onze leveranciers) én ook “Planet” zijn onze meest belangrijke stakeholders. Onze doelen komen voort uit onze eigen wensen ondersteund door de Duurzame Ontwikkeling doelen (SDG’s) van de UN. Wij hebben 3 duurzame doelen uitgekozen als focusdoelen.

Duurzaamheid en toekomstbestendige productie en producten, onze doelstellingen:

Ons bedrijf produceert sinds 1976 gecertificeerde ladingszekerings-producten waaronder spanbanden, snelbinders, sleepkabels en trailernetten onder de merknaam JUMBO. Onze sterke en gecertificeerde ladingszekering-producten dragen bij aan de verkeersveiligheid in inmiddels meer dan 26 landen.
Onze duurzaamheidsdoelen hebben wij verwoord aan de hand van de 4 P’s.


Product   > onze producten zijn sterk, veilig en gecertificeerd. Niet alleen onze producten zijn gecertificeerd maar ook onze fabrieken zijn beide ISO-9001 gecertificeerd.
People    > onze collega’s zowel in Nederland als in Vietnam werken in een veilige werkomgeving met eerlijke en goede arbeidsvoorwaarden, dit alles op basis van de                              gedragscode van en getoets door Amfori BSCI (B-score)  https://www.amfori.org/en

Planet     > Na het lezen van het boek van Herman Wijffels, de Gulden Snede hebben wij besloten onze planeet als Stakeholder op te nemen in onze stakeholder lijst. Voor                      de beslissingen die wij nemen, vragen wij onze stakeholder Aarde wat zij ervan vindt. Deze mening telt sterk en beslissend mee in de ontwikkeling van nieuwe                          producten en processen.

Peace      > Door het uitbreken van de oorlog op ons continent hebben wij de P van Peace toegevoegd. Wij staan met 1 been in Nederland en het andere been in Vietnam.                         De inwoners van beide landen weet dat oorlog geen weg naar vrede is. Wij doen zaken op basis van vriendschap, vrede en gelijkwaardigheid.

 

Sustainable Development Goals (SDG’s): 17 doelen voor een duurzamere wereld

Een einde aan armoede, ongelijkheid, onrecht en klimaatverandering. Dat is de kern van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties voor de periode 2015-2030. Nederland werkt in het binnenland en in het buitenland om de doelen te bereiken. 

De Duurzame Ontwikkelingsdoelen zijn wereldwijd bekend als de Sustainable Development Goals (SDG’s). In 2015 hebben alle 193 landen die lid zijn van de Verenigde Naties (VN) de doelen aangenomen. Met deze doelen willen zij in 2030 een duurzame wereld voor iedereen bereiken, waarin niemand wordt buitengesloten. De doelen gelden voor alle landen en voor alle mensen. https://sdgs.un.org/goals

 Wij willen graag bijdragen aan deze duurzaamheidsdoelen. Wij hebben er 3 gekozen waarop wij ons richten: 

 

ZELFREDZAAMHEID VAN VROUWEN

“Achieve gender equality and empower all women and girls”

Ons doel is om 300 banen te creëren waarvan 70% vrouw. Vrouwen en mannen hebben recht op gelijkwaardige kansen en financiële onafhankelijkheid.

Daar komen wij elke dag ons bed voor uit!

 

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

“Promote sustained, inclusive and sustainable economic growth, full and productive employment and decent work for all.

Wij werken volgens de gedragscode van amfori BSCI. Dit betekent een veilige werkomgeving met eerlijke en goede arbeidsvoorwaarden.

” We hebben aandacht voor de mensen in de omgeving, zowel in Nederland als in Vietnam en in de samenwerkingen.”

DUURZAME PRODUCTIE EN CONSUMPTIE

 “Ensure sustainable consumption and production patterns”

Wij vinden verantwoorde consumptie en productie heel belangrijk. Onze innovatie is daarom gericht op duurzame productie en verpakkingen. Onze verpakkingen zijn inmiddels plastic vrij. Ook zijn onze producten sterk en kunnen dus langdurig gebruikt worden. Daarnaast hebben we een recycle programma opgezet.

Onze laatste duurzame innovatie: 

Maak kennis met onze ECO spanbanden!

Deze spanband is wit!

Goed voor de planet > geen gebruik van kleurstoffen  

Natuurlijk worden witte spanbanden misschien wat vies tijdens gebruik. Maar niet viezer dan gekleurde spanbanden, het valt wel wat meer op. Maar wij hebben liever een vieze spanband dan een vieze oceaan. 

Mensen & Productie

Dit zijn onze belangrijkste pijlers en daarmee de succesfactoren van ons bedrijf dat al sinds 1976 bestaat. In onze fabrieken werken we elke dag aan veilig transport van goederen. Dat doen we met veel aandacht voor de mensen & voor de productie. Onze fabrieken zijn veilig en duurzaam ingericht en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Onze missie is alleen verkoop van gecertificeerde ladingszekeringsproducten. Hoe we dat doen?
  • Productie volgens EU veiligheidsnormen.
  • Dagelijks werken we aan: verhoging van productveiligheid, zichtbaarheid en gebruiksgemak. Innovaties worden in productie genoemen als ze nieuw & uniek zijn. Zodat ze gepatenteerd kunnen worden.
  • We testen elke productiemethode, materialen en verpakkingen op maatschappelijke verantwoordelijkheid.
  • We proberen voortdurend veiligheid m.b.t. ladingszekering op de (inter)nationale agenda te zetten.
  • In ons innovationlab bedenken we nieuwe producten of meer duurzame ontwerpen. Duurzamer en of handiger in gebruik. Wil je een keer meedenken, bijvoorbeeld omdat je als klant een bepaalde wens hebt? Neem dan contact met ons op!

Een snoepje voor elke nieuwe medewerker

Bij elke nieuwe medewerker komt er een snoepje bij. En de pot is nog lang niet vol! Omdat we zowel in Nederland als in Vietnam onze fabrieken hebben staan, zien we hoe oneerlijk het in de wereld verdeeld is. Daarom hebben we onze 2e fabriek gebouwd in Vietnam. Zodat we daar voor meer mensen een leefbaar inkomen kunnen realiseren.

VROUWEN INVESTEREN HUN INKOMEN IN HET GEZIN

Wij streven naar minimaal 70 procent vrouwen aan het werk in onze fabrieken. Zo dragen we bij aan de financiële onafhankelijkheid van Vietnamese vrouwen. Hiermee geven zij hun gezinnen een goede toekomst.

MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD ONDERNEMEN

Wij bieden al onze medewerkers fatsoenlijk werk. D.w.z. goede en gelijkwaardige arbeidsomstandigheden voor iedereen. Een open en eerlijke manier van werken waarbij we veel vrijheid bieden om verantwoordelijkheid te nemen en daarmee bij te dragen aan veiligheid en duurzaamheid. Ook kiezen we onze toeleveranciers met zorg en op basis van deze uitgangspunten.

DUURZAME INNOVATIE

Voortdurend zijn wij op zoek naar alternatieve, verantwoorde productiemogelijkheden waarbij zo min mogelijk vervuilende stoffen worden gebruikt. Zo hebben we onze verpakkingen tot een minimum gereduceerd. (zonder blisters!) en gebruiken we hoekbeschermers als verpakkingsmateriaal, wat weer gebruikt kan worden tijdens het transport. We werken het liefst met witte spanbanden. Deze worden namelijk niet gekleurd met giftige verfstoffen.

Het ontstaan van ongelukken

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Elke dag ontstaan er ongelukken (met ernstige gevolgen) door afgevallen ladingen. Dit door bijvoorbeeld onjuist gebruik of het gebruik van ondeugdelijke spanbanden, sleepkabels, snelbinders en netten.

 

U staat er niet bij stil totdat het overkomt bij iemand die u kent en helaas is dit de realiteit.

 

JUMBO CARGO PRODUCTS streeft hierom enkel veilige en gecertificeerde producten op de markt te aan te bieden.

 

De inkopers van bedrijven en winkels krijgen bij ons niet de kans om een ondeugdelijk product te kopen. Ons streven is om het aantal ongelukken door ondeugdelijke producten te reduceren. 

‘Je gelukkige leven kan in een fractie van een seconde veranderen …’ veroorzaakt door het niet goed vastzetten van een lading of het gebruik van een ondeugdelijk product

Let daarom altijd op of je een gecertificeerde spanband/ product gebruikt. Je herkent een gecertificeerd product aan het label en het registratie nummer (dat kan gecontroleerd worden op de website van de keuringsinstantie)