Lang leve de ondernemer! Als ondernemer heb je hoogte punten en diepte punten. In de gids Lang leve de ondernemer van Sprout lees je verhalen van ondernemers, tips en trends.

Monique zag veel kansen in het bedrijf Excellent Products. Zo breidde ze het assortiment van alleen sleepkabels uit met spanbanden, snelbinders en afdeknetten.

De belangrijkste les die Ansink afgelopen jaar leerde was dat je werknemers ook moeten meegroeien in jouw ambities. Als onderneming moet je altijd blijven groeien. Zo kan je je positie behouden en en win je bestaansrecht. Stiltstaan is geen optie!

De grootste mijlpaal in 2010 is het opzetten van een nieuwe vestiging in Vietnam. Een eigen productie fabriek in Vietnam. Geweldig dat dit gelukt is!

Er gaan natuurlijk ook nog wel eens dingen mis in het ondernemen. Een grote misser in 2010 was het onbedoeld schenden van de invoerrechten van Zwitserland. Er was iets misgegaan met stempels bij de Kamer van Koophandel. Een tip voor als je wilt gaan exporteren: ”Verdiep je goed in invoerrechten en ga voor informatie niet naar de KVK, maar direct naar de douane.”